Banden voor campers & caravans

Goede camper- en caravanbanden voor meer veiligheid onderweg!

Hoe vaak gaat u jaarlijks op vakantie met uw caravan, vouwwagen of camper? Vergeet u niet om de banden van uw kampeervoertuig periodiek te laten controleren. Dan voorkomt u onveilige incidenten als u onderweg bent naar een heerlijke vakantiebestemming.

Overzicht Camper & Caravan banden >

Vervang uw banden eens per zes jaar

Het is verstandig om de banden van uw caravan, vouwwagen of camper na zes jaar te vervangen. Sommige verzekeraars eisen dit zelfs. Na zes jaar kan de kwaliteit van de banden niet meer worden gegarandeerd. Gebreken zijn vaak onzichtbaar voor de leek maar banden drogen uit en gaan scheuren in de wang en het profiel. Ook staan caravanbanden in stalling of op uw vakantiebestemming langere tijd op een deel van het profiel.  Dit komt de kwaliteit niet ten goede.

De juiste banden voor uw caravan of camper

Wij noemen ons niet voor niets specialist in banden, want ook voor campers en caravans hebben wij de juiste banden en het juiste advies voor u. Wilt u de caravanbanden vervangen? Wij houden in ons advies onder andere rekening met het verhoogd draagvermogen dat nodig is voor recreatievoertuigen. Wij leveren uw banden met een recente productiedatum (DOT) op het moment van verkoop.

Meer weten?  Bij de VACO kunt u een  specifieke folder voor recreatievoertuigen aanvragen. Deze kunt u ook bij ons in Sneek vragen aan de balie.

Voorbeelden van bandbeschadigingen

Carvanband met verouderingsslijtage

Veilig op weg: 5 tips

  1. Check je banden of laat ze controleren
  2. Check het maximale draagvermogen
  3. Verdeel de lading van het voertuig gelijkmatig
  4. Dek de banden op de camping af, zodat ze niet de hele dag in de zon staan
  5. Verhoog de bandenspanning tot max 3,5 bar als je voertuig de stalling weer ingaat.


Interesse in camper of caravan banden?

Vraag een offerte aan

© Veenstra Sneek 2018 | Realisatie Inzet Online